اما در سبک های بسیاری از تنوع نقوش پارچه و منسوجات گوناگون بهره می برند. مهمترین نکته این است که مجموعه پارچه ها بتوانند ترکیب خوب و جذابی بیافرینند.
هر نقش باید کامل کننده الگوی نقشینه در دیگر اجزای دکوراسیون باشد، به همین سبب اندازه نقوش اهمیت بسیاری دارد و باید به آن توجه کرد. این قدم اول یا سرآغاز ماجراست. اگر یکی از نقوش مورد علاقه شما اندازه درشتی دارد، دیگری باید ریزتر و حتی شلوغ تر باشد، ولی نه در حد آزار بصری! بازی با اندازه نقوش به فضایتان تحرک بصری زیبایی می بخشد.
در قدم اول، نقش و رنگ مورد علاقه تان را انتخاب کنید، مثلا نقش گل و رنگ آبی و البته در چه اندازه ای؟ حالا باید به دنبال پارچه هایی باشیم که هم گل دار باشند و هم، رنگ آبی در طرح آن وجود داشته باشد. مهم ترین بخش از وسایل یا مبلمان دکوراسیون را با همین پارچه تهیه کنید. اندازه نقش ها می تواند متنوع باشد.
قدم دوم، گزینش الگوی نقشینه نزدیک و شبیه به پارچه اصلی و رنگی در همان مایه است، مثلا گل های درشت تر یا ریزتر و در مایه رنگ سورمه ای. اثاثیه کوچکتر را با این پارچه در نظر بگیرید.
برای ایجاد زیبایی بصری بیشتر میتوانید با رنگ آبی ای که دوست دارید، یکی یکی از دیوارهای فضا را رنگ آمیزی یا کاغذ دیواری کنید. اگر هم از کمی هیجان بیشتر لذت می برید با رنگی متضاد یا مکمل رنگ غالب پارچه، دیوار را تزیین نمایید.
یک نکته مهم اینجا خود نمایی می کند و آن این است که باید به اندازه نقش های پارچه از هر نوع که باشند توجه کنید، زیرا اگر نقش ها خیلی کوچک و یا در مورد پارچه های راه راه یا چهارخانه، خیلی باریک باشند رنگ ها از فاصله نه چندان زیاد در هم ادغام شده به نظر می رسند، مثلا اگر رنگ نقوش از دو رنگ آبی و قرمز باشد جلوه ترکیبی این دو رنگ، یعنی به صورت مجازی، بنش به نظر خواهد رسید.
اندازه نقوش، نکته بعدی است. نقوش گلدار بزرگ در کنار پارچه ای با نقش درست دیگری مانند نقش برگ های بزرگ، چشمان را دچار گیجی و سردرگمی خواهد کرد. برای دوری از چنین مشکلی باید یکی از این دو نقش را در اندازه کوچکتری انتخاب کرد تا هماهنگی بصری حفظ شود